מרציפן אור RAWZIPAN


מרציפנים הם אהבת חיי! זה לגמרי מפליא שרק עכשיו (אחרי בקשות חוזרות של אהבת חיי בפועל) הגעתי ליצור להם מתכון בגרסת האור שלהם. וכמו שקורה באהבות גדולות - זה קסם של קינוח.

לקחתי את המרציפן התעשייתי (נטול ערכים תזונתיים, מלא בסוכר לבן, שקדים "מולבנים" ולפעמים חלבוני ביצה) לרמת קיום אחרת... הוא מעודן מאוד, טעים שאין לתאר, נימוח וקטיפתי. כרגיל עשר דקות הכנה ואתם נכנסים לגן עדן של מרציפנים. פשוטו כמשמעו! אני מכינה אותו משקדים אורגניים, טבעיים, שלמים, לא מקולפים, השומרים על ערכיו התזונתיים הגבוהים של השקד. אם יש ברשותכם מייבש מזון כדאי ל"הפעיל" את השקדים ע"י השרייה וייבוש.

בנוגע לכל הפחדות הציאניד בקליפת השקד - כדאי לדעת שיש הבדל מהותי בין השקדים המתוקים (ה"רגילים") לבין השקדים המרים שבהם יש כמות גדולה של ציאניד בקליפה (ובכמות גדולה הם ממש רעילים).

בשקדים מתוקים כמות הרעלנים בקליפה היא אפסית. אומנם תמצית שקדים עשויה משקדים מרים ולא מתוקים, אבל הכמות המופקת לצורך התמצית בטוחה למדי בשימוש.

תעשו לעצמכם טובה ותכינו כמות גדולה (אפילו פי 3). אתם תודו לי אחרי שתכינו :)

החומרים:

למרציפן:

260 גרם (2 כוסות) שקדים טבעיים

15 גרם (1 כף) שמן קוקוס אורגני לא מזוכך בכבישה קרה (אופציונאלי)

40 גרם (1/4 כוס) סוכר קוקוס אורגני טחון לאבקה

קורט מלח הימלאיה או אטלנטי

160 גרם (1/2 כוס) מייפל טהור אורגני

1 כפית קליפת לימון מגורדת (עדיף אורגני)

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי (עדיף אורגני)

1/4 כפית אבקת וניל איכותית (או גרגירים ממקל וניל איכותי)

40 טיפות תמצית שקדים איכותית

לרוטב השוקולד לציפוי:

60 גרם (4 כפות) שמן קוקוס אורגני לא מזוכך בכבישה קרה

24 גרם (4 כפות) אבקת קקאו RAW

50 גרם (2.5 כפות) מייפל טהור

אופן ההכנה:

  1. טחנו במעבד המזון את השקדים הטבעיים עד לקבלת קמח שקדים.

  2. הוסיפו למעבד המזון את שמן הקוקוס, אבקת סוכר הקוקוס והמלח והמשיכו לעבד עד לקבלת מרקם של חמאת שקדים.

  3. הוסיפו למעבד המזון את המייפל, קליפת ומיץ הלימון, תמצית השקדים, ואבקת הווניל. המשיכו לעבד, בתחילה במספר פולסים, עד לקבלת מרקם אחיד.

  4. העבירו להתייצבות במקרר של כחצי-שעה.

  5. הוציאו מהמקרר ועצבו את הצורה הרצויה ביד חופשית או בתבניות סיליקון. כדאי לגלגל את המרציפנים ה"נקיים" בקמח שקדים. העבירו את המרציפנים המוכנים לאכסון במקרר בכלי אטום. ניתן לאחסן לזמן ארוך במקפיא.

  6. ציפוי המרציפנים בשוקולד: העבירו את המרציפנים המעוצבים להקפאה קצרה על מנת שניתן יהיה לצפות אתם בקלות.

  7. בינתיים הכינו את רוטב השוקולד – המיסו את שמן הקוקוס בקערה מעל סיר עם מים חמים (באן מארי), הורידו את הקערה מהסיר וטרפו פנימה אבקת קקאו RAW ומייפל וערבבו עד למרקם שוקולד חלק.

  8. טבלו את המרציפנים ברוטב השוקולד והעבירו להתייצבות במקרר או במקפיא.

אחסון: מחזיק זמן רב הן במקרר והן במקפיא

מידע בתדר גבוה 

מתכונים    מאמרים     טיפים

צרו איתנו קשר 

04-6228898  |  052-4332632

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon