רוא גרנולה בר


במהלך השנים בהן הייתי קונדיטורית "קונבנציונלית" (יחסית... אף פעם לא הייתי לגמרי קונבנציונלית) היה הגרנולה בר אחד המוצרים הכי נמכרים שלי. בעידן ההוא היינו מכינים אותו עם סוכר, דבש וחמאה :( הוא היה אפוי, מבושל וקלוי. נוסף על כל זה היה קשה מאוד להכין אותו - מלא שלבים, דורש הפעלת כוח פיזי רציני על מנת לרדד אותו, לחתוך אותו ולארוז אותו. האמת זה היה מוצר סיוט ואף אחד, כולל אני, לא חיבב (בלשון המעטה!) את היום בשבוע בו היינו מכינים אותו בכמויות היסטריות.

אבל אז היה אז. ומאז הכל השתנה. היום אנחנו ב-RAW ומכינים רק קינוחי אור.

אז זוהי מחווה של אור לגרנולה בר של פעם. והגרנולה בר-אור הוא שדרוג רציני - מספק טונות של אנרגיה, מאוד מזין, מאוד משביע, וממש טעים!! הוא מכיל מגוון עצום של מינרלים, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים. הוא מרוכז ולכן מאוד ממלא ואנחנו אוכלים אותו בכמויות ממש קטנות . והפלוס האחרון והחשוב שלו - קל, פשוט ומהיר להכנה!! זה בר של שפע! תיכף תבינו. אפשר כמובן ליצור משחק אינסופי עם האגוזים והגרעינים ,להוסיף אגוזים שלא נמצאים במתכון (פיסטוקים, מקדמיה, מלך) ופירות יבשים כאוות נפשכם (תאנים, משמשים, בננות, אננס, מנגו, אוכמניות)

מילה אחרונה כמעט.. חשוב שתקפידו על פירות מיובשים טבעיים ו/או אורגנים. על ציפוי השוקולד ניתן כמובן לוותר... אבל למה?!

החומרים:

מתאים למגוון של תבניות מרובעות ומלבניות

לבר:

40 גרם (1/4 כוס) שקדים טבעיים

30 גרם (1/4 כוס) פקאן טבעי

40 גרם (1/4 כוס) גרעיני דלעת טבעי

70 גרם (1/2 כוס) גרעיני חמנייה טבעי

30 גרם (1/2 כוס) קוקוס פלייקס טבעיים ואורגניים

20 גרם (כ-6 יחידות) אגוזי ברזיל טבעיים

40 גרם (1/4 כוס) שומשום מלא טבעי

20 גרם (2 כפות) זרעי פשתן

20 גרם (2 כפות) זרעי צ'יה

35 גרם (1/4 כוס) זרעי המפ (אופציונאלי, לא ניתן להשיג בארץ)

30 גרם (1/4 כוס) קקאו ניבס נא

25 גרם (2 כפות) צימוקים

130 גרם (7-10 יחידות) תמרים מג'הול אורגנים

100 גרם (1/3 כוס) נקטר קוקוס

לציפוי:

60 גרם (4 כפות) שמן קוקוס אורגני לא מזוכך בכבישה קרה

24 גרם (4 כפות) אבקת קקאו נא

50 גרם (2.5 כפות) מייפל טהור

5-10 גרם (1-2 כפיות) תמצית וניל טהורה

אופן ההכנה:

  1. טחנו במטחנת תבלינים את הפשתן, הצ'יה וחצי מכמות השומשום.

  2. הוסיפו למעבד המזון את התערובת שטחנתם יחד עם השקדים, הפקאן, גרעיני הדלעת, גרעיני החמנייה, קוקוס פלייקס, אגוזי ברזיל, זרעי המפ, יתרת השומשום, קקאו ניבס וצימוקים.

  3. טחנו טחינה קצרה לקבלת תערובת גסה.

  4. הוסיפו למעבד המזון את התמרים, נקטר הקוקוס ותמצית הווניל.

  5. המשיכו לטחון רק עד לערבוב מלא. אל תגיעו למצב של טחינת יתר שכן על התערובת להישאר יציבה ולא שומנית.

  6. שטחו את התערובת בתבנית מלבנית או מרובעת לבחירתכם, המצופה בנייר אפייה.

  7. הכניסו למקפיא להתייצבות של כחצי שעה.

  8. הוציאו מהמקפיא, חלצו מהתבנית וחתכו למלבנים או מרובעים קטנים.

  9. במידה וברצונכם להוסיף את רוטב השוקולד הכינו את השוקולד: המיסו את שמן הקוקוס בקערה מעל סיר עם מים חמים (באן מארי), הורידו את הקערה מהסיר וטרפו פנימה אבקת קקאו, מייפל ווניל, ערבבו עד למרקם שוקולד חלק.

  10. זלפו על הברים או טבלו אותם ברוטב השוקולד והכניסו למקפיא להתייצבות. אחסון: בקופסה אטומה במקרר למספר שבועות או במקפיא למספר חודשים.

מידע בתדר גבוה 

מתכונים    מאמרים     טיפים

צרו איתנו קשר 

04-6228898  |  052-4332632

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon