שלגוני אור



שיא הקיץ... מעניין שאחרי יותר מעשור של התמחות בקינוחים וכשש שנים של התמקדות בקינוחי אור עדיין לא הכנתי אף פעם (!) קרטיבים וארטיקים לבד! קטע...

הם קלים להכנה, מהירים, מספקים ומענגים. ממש כיף כשיש אותם בבית באופן קבוע. הם ממלאים באופן מושלם את הצורך במשהו מתוק, קל וצונן, בריא ומשביע. אז יאללה, בואו נתחיל, כי תכלס עוד דקה כבר נסיים להכין וזמן קצר אחרי זה כבר נוכל לאכול :)

נתחיל עם קרטיבים. לא צריך להכין עבורם שום דבר מראש. יש לנו פירות בבית? יש לנו קרטיבים בדרך.

חברו פירות, עשבי תיבול ותבלינים ככל העולה על רוחכם וטעמכם האישי.

בגדול כל פרי עובד, פירות הקיץ הטריים וכל הפירות הקפואים (למעט תותי שדה, לדעתי). פירות "קמחיים" יותר כמו תפוח, אגס, שזיף וכיו"ב עדיף להכין בשיטת הסחיטה ופחות בשיטת הטחינה.

שדכו להם עשבי תיבול.. נענע, לואיזה, למון גראס, מרווה, בזיליקום וכיו"ב ותבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט ועוד.

כדאי תמיד להוסיף המתקה, לפירות החמצמצים-חמוצים ברור, ולפירות המתוקים, גם אם הם ממש מתוקים, כדאי להוסיף עוד נגיעה של המתקה. בהקפאה הטעמים מתעמעמים באופן משמעותי, במיוחד המתוק, קחו זאת בחשבון והמתיקו יותר.

כל ממתיק טבעי הולך. מייפל טהור, נקטר קוקוס, אגבה אורגנית ותמרים עובדים הכי טוב. רכז תפוחים טבעי הוא גם ממתיק נהדר, אולם לא משתדך לכל הפירות.

כדי לא לחפור לכם ולציין זאת שוב ושוב בכל מתכון, אגיד את זה כאן פעם אחד - עדיף אורגנים!

אני יודעת שבפירות יש הבדל גדול במחיר... וכמובן זה תמיד עניין של סדרי עדיפויות ובחירה, והכל באמת בסדר

אולם כוח החיים וחומרי ההזנה של פירות, ירקות ועלים אורגניים גדול לעין שיעור מאחיהם הלא אורגניים. שלא לדבר על חומרי הדברה, קוטלי עשבים ו"מזיקים" למיניהם.. לא חגיגה גדולה.. רק אומרת :)

אז בעולם הקרטיבים יש בגדול 2 טכניקות:

1. מיצי פירות טריים שסחטנו במכונת סחיטה. עדיף מכונת סחיטה איטית בשל שמירת הערכים התזונתיים, איכות וצלילות המיץ המתקבל (Slow Juicer)

2. הפרי בשלמותו טחון בבלנדר. עדיף בלנדר היי ספיד בשל איכות המרקם המתקבל (High-Speed)

​תבניות: הכל הולך. יש פלוסים ומינוסים לכל סוג. תבניות הסיליקון הלבנות ה"שוכבות" הן ממש חמודות ועם צורות יפות, וממש נחמד שהמקלונים שלהן נרכשים בנפרד ועשויים מעץ. כשהשלגונים מוכנים, אנו מחלצים אותם מהתבנית, ומייד אפשר להכין שוב. ניתן לשמור את השלגונים בקופסה אטומה במקפיא, מופרדים בניירות אפייה למניעת הדבקות.

תבניות הפלסטיק ה"עומדות" יתרונן בכך שניתן לעשות שלגונים במספר שכבות, אולם עד שלא סיימנו לאכול את כל השלגונים אי אפשר להשתמש בתבנית שוב.

ספרו לנו בתגובות למטה אילו טעמים יצאו לכם ממש מוצלחים.

ותמשיכו לעקוב אחרי הפוסט, כי בקרוב אפרסם מתכונים לטעמים חדשים :)

הנה כמה טעמים שיצאו לי ממש מוצלחים:


הקלאסי - קרטיב לימונענע

מה צריך:

2-3 ליימים או לימונים

1/4-1/3 כוס ממתיק טבעי - סירופ אגבה עובד כאן הכי טוב!

5-10 עלי נענע טריים שטופים

כ-1-2 כוסות מים מסוננים או מינרלים

מה עושים:

1. סחטו את הלימונים

2. העבירו את המיץ הסחוט לבלנדר

3. הוסיפו ממתיק טבעי, מים ונענע

4. התחילו עם כמויות קטנות ותקנו בהמשך

5. טחנו היטב למרקם חלק

6. תטעמו ותתקנו טעמים. זכרו כי המתיקות צריכה להיות ב-over

7. מזגו לתבניות והעבירו למקפיא עד לקפיאה מלאה


המשגע - קרטיב אננס-ג'ינג'ר-כורכום

מה צריך:

כ-2 כוסות אננס טרי או קפוא או אננס טבעי מיובש מושרה במים כ-24 שעות (שוס!)

1/4-1/3 כוס ממתיק טבעי - מייפל או אגבה

כ-2-3 ס"מ "אצבע" ג'ינג'ר טרי מגורד

1/2 כפית אבקת כורכום אורגנית

מים מסוננים או מינרלים או מי השריית האננס המיובש

מה עושים:

1. העבירו הכל לבלנדר

2. טחנו היטב

3. תקנו מרקם, אם עדיין סיבי מדי הוסיפו עוד קצת מים וטחנו שוב

4. תקנו חריפות ומתיקות

5. מזגו לתבניות והעבירו למקפיא עד לקפיאה מלאה

החמצמץ עז הטעם - פטל-ליים-נענע

מה צריך:

כ-2/3 חבילת פטל קפוא מופשר

סקוויז של ליים - אופציונלי. לאוהבי החמוץ

1/2 כוס סירופ מייפל או אגבה

5-6 עלי נענע טריים שטופים

1/2 כוס מים מינרלים או מסוננים

מה עושים:

1. העבירו את כל החומרים לבלנדר

2. טחנו היטב

3. תקנו מרקם, אם עדיין גרגירי מדי הוסיפו עוד קצת מים וטחנו שוב

4. תקנו מתיקות

5. מזגו לתבניות והעבירו למקפיא עד לקפיאה מלאה


המרענן האולטימטיבי - קרטיב אבטיח מפתיע

מה צריך:

כרבע אבטיח קטן/בינוני

חתוך ומנוקה מגרעינים

2-3 תמרים מג'הול

כמה עלי נענע

מה עושים:

1. טחנו את האבטיח, הנענע והתמרים בבלנדר למרקם אחיד

2. מזגו לתבניות והעבירו למקפיא עד לקפיאה מלאה


המפנק - קרטיב בננה-מלון-קינמון

מה צריך:

כ-300 גרם מלון חתוך ומנוקה מגרעינים

1 בננה בשלה

1/2 כפית קינמון טחון טרי

מה עושים:

1. טחנו את כל החומרים בבלנדר עד למרקם חלק

2. מזגו לתבניות והעבירו למקפיא עד לקפיאה מלאה

#טבעוני #vegan #rawdesserts #glutenfree #למוריהקינוחיאור #Recipe #ללאסוכריםמעובדים #refinedsugarfree #קינוחיםבריאים #ללאגלוטן #rawfood #קרטיבים #ארטיקים #veganpopsicle #שלגוניםטבעונים

מידע בתדר גבוה 

מתכונים    מאמרים     טיפים

צרו איתנו קשר 

04-6228898  |  052-4332632

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon